Duidelijk anders…

Hondengedrag Coaches Lunadogs

Een traditionele gehoorzaamheidstraining is een stress vol gebeuren. Kort aangelijnd op rij met vreemde mensen en honden. Daarbij wordt op de hond ook nog veel druk gezet om hem in onze taal allerlei commando’s te leren.

Maar goed gehoorzamen blijkt in de praktijk toch net iets anders te zijn dan enkel trainen.           

Goed contact tussen baas en hond en evenwicht in de roedel ligt op veel meer facetten die ook direct met ons als mens te maken hebben. Onze gedragingen, houding en energie spelen net zo'n grote rol, zo niet groter…


De lessen worden op afspraak bij u thuis of op een door u aangegeven locatie gegeven.


Er is veel onduidelijkheid in de wereld van het honden opvoeden. Maatwerk, gericht op uw hond, uw persoon en uw omstandigheden zijn een belangrijke investering.
Algemene kennis uit boeken is waardevol maar er gaat niets boven een sessie met persoonlijke aandacht en kennis uit talloze noodsituaties die veelal voorkomen hadden kunnen worden.


Degene die u het beste kunnen helpen met voorkomen of genezen zijn natuurlijk diegene die dagelijks bezig zijn met de grootste problemen die zich tussen hond en baas kunnen voordoen.

Niet zo, met z’n alle op een rij met een “schreeuwende” instructeur voor de groep die iedereen aandacht probeert te geven.

Maar zo, één op één. Of met je gezin in de thuis situatie, waar je de volle 100% aandacht krijgt.


Aandacht voor wat nodig is en niet de “standaard”oefeningetjes waarvan je de meeste niet of nooit meer gebruikt.

Bedankt voor jullie hulp en adviezen, we blijven er zeker mee bezig…

Groet Wilco, Annemieke en Natuurlijk Jack