Duidelijk anders…

Hondengedrag Coaches Lunadogs

De Puppy lessen worden op afspraak bij u thuis of op een door u aangegeven locatie gegeven.


Het leren van gehoorzaamheid (training) kan tegenwoordig op bijna elke hoek van de straat, puppy cursussen zijn er genoeg.

Door de baasjes in te lichten over de natuurlijke manier van opvoeden van hun pup, bijsturing bij u thuis waar nodig en begeleiding naar evenwicht.
Dat gaat bij pups net iets anders dan bij volwassen honden. Rustiger, met meer tijd en geduld maar evenzo duidelijk. Het lezen van de gedragingen van je pup, het goed kunnen interpreteren van zijn gedrag, het juiste antwoord alsmede de juiste sturing op het juiste moment, dat is waar wij jou in begeleiden en ondersteunen.  Dat is meer dan alleen gehoorzaamheid, dat zorgt voor een volledige aanpak van gehoorzaamheid en gedrag:
Werken aan een vriendschap voor het leven.


Werken met honden is sowieso een kwestie van heel veel gevoel. Maar het werken met een pup, en eigenlijk ook juist met de blije baasjes van een pup vraagt toch ook weer een hele andere benadering.

Sinds januari  2015 hebben wij met Nauie, een bruine labrador pup, ons gezin helemaal compleet en waren wij op zoek naar de juiste trainer(s) voor onszelf en voor Nauie. Na een telefoontje met de duidelijke en enthousiaste Lucia waren wij verkocht en hebben wij gekozen voor de privé lessen van Guus en Lucia. Wij hebben nu vier lessen gehad en Nauie is nu al de beste hond die wij maar hadden kunnen wensen. Onder het genot van twee kopjes zwarte koffie, heel veel geduld en door goed analyseren krijgen wij van Lucia EN Guus (geweldig zo veel aandacht en aanvullende kwaliteiten!!) simpele en direct bruikbare tips om onze pup op te laten groeien naar een rustige, goed luisterende en trouwe huisgenoot. Morgen is de laatste training van deze serie, maar wij willen bij deze meteen bijboeken en lekker doorgaan met trainen! Guus en Lucia voor nu al bedankt, maar ik weet zeker dat we elkaar nog heel lang gaan zien!

Gr, Geertje

Gedrag als agressie naar andere honden, soms ook naar mensen, zelfs eigen baas, maar ook angst (voor harde geluiden, voor alleen zijn, voor andere honden en mensen) en trekken aan de lijn kan namelijk voorkomen worden door de pup al op de juiste manier gedragingen bij te brengen en op te voeden, dat is iets anders dan trainen op de cursus.